«La colla mata-degolla» d’Edward Gorey (Angle Editorial, 2008).

L'estètica Tim Burton té diverses fonts d'inspiració: les pelis de sèrie B dels anys 50 de fantasia, terror i ciència-ficció, contes clàssics (Roal Dahl, Lewis Carrol, etc), …
I entre d'altres, segur que en Tim Burton coneix i s'ha inspirat en els llibres i il·lustracions de Edward Gorey (ca. 22 Febrer, 1925 – 15 Abril, 2000).
Cowey era un il·lustrador americà, obsessionat per dibuixar ballerines i gats, i ambients infantils de caire macabre.
Ara és un autor de culte de la subcultura gòtica.

 «La colla mata-degolla» és un llibret d'Edward Gorey sobre diferents maneres en que uns nens van morir, de la A a la Z, seguint les inicials dels noms dels nens.

Enric Juste ha animat pel programa «L'hora del lector», de Canal 33, les il·lustracions del llibre d'Edward Gorey «La colla mata-degolla» (Angle Editorial, 2008).
'The Gashlycrumb tinies' és l'intraduïble títol original.

Una altra animació basada en el mateix llibre, però en anglès. En l'idioma en original, els versos ténen rima, en la traducció es va donar prioritat al sentit, no a la rima.

Si t'agrada aquesta estètica, no deixis de veure "Vincent" de Tim Burton (amb veu de Vincent Price), una peça mestra de l'any 82, primer film fet per Burton amb la tècnica de stop-motion.

Posted via email from Ignasi Capdevila

One thought on “«La colla mata-degolla» d’Edward Gorey (Angle Editorial, 2008).”

  1. One function of ghost stories and black humour may be this:
    “denominate the trolls and they evaporate” – there are lots of trolls also in the world of grown-ups…with a slight risque of overanalyzing something often simply wonderful as work of art like for instance Tim Burton´s films…

Comments are closed.