La Vie Est “Bell” avec Android

Una de les primeres prioritats per a nosaltres, com a nous immigrants a Canadà és tenir accés a internet. Els primers dies anavem a l’universitat a connectar-nos a la xarxa. Ara tenim Wi-fi dels veïns però necessitem connexió mòbil.

La solució que hem adoptat és comprar mòbils amb connexió a internet.

Amb un mòbil Android, pots conectar el telèfon per cable USB a l’ordinador i fer servir el mòbil com a modem. Així pots navegar per internet amb senyal 3G sense pagar per un aparell o quota extra.

A Canadà, les companyíes oferixen una quota de 6Gb de dades per a mòbil per a 30 CAD (uns 23 Euros), el que està molt bé, considerant que 6Gb és moltíssim per navegar una persona. A Espanya, Vodafone venia 5Gb  com a “Tarifa Plana” amb els seus routers 3G (que van molt bé per cert).

Per les tarifes de veu (ús com a telèfon), a Canadà ténen un sistema únic al món: cobren per trucar i també per rebre trucades !! És a dir, paga qui truca i qui respon. Quin negoci. Les trucades són cares (uns 0,3 €/min) i això si són locals (dins de la regió de Montréal), sinó els preus encara es disparen més. El millor és fer servir targes telefòniques per a trucades a altres províncies o països. En aquest cas és baratíssim (5 € pot durar 200 minuts a fixes de tot el món). Una altra possibilitat és, naturalment, fer trucades per Skype o Google Voice (que està inclòs en un telèfon Android).

Entre iPhone i Android, prefereixo Android. Android és un sistema més obert i que no està a mercè dels capricis del Sr Jobs. El nombre d’Apps (Apple en té encara el doble que Android) és irrelevant. Les Apps més comunes estan en els dos sistemes i a més, Android està creixent de manera més accelerada que la prevista. Android està optimitzat pels serveis de Google (que faig servir molt, des de Gmail fins a Google Maps o Calendar).

En quan a hardware, el nou Samsung Galaxy S (el que ens hem comprat) està a l’alçada de l’últim model de Apple, l’iPhone 4. La qualitat de la pantalla és impressionant (resolució, nitidesa,…) i la bateria diuen que dura molt més que la de l’iPhone. La noia de Bell (“La vie est Bell” diu l’anunci) ens donarà bateries noves abans de que caduqui la garantia d’un any.

Amb el Samsung Galaxy hi hores de diversió assegurada. Et facilita la vida si vols bloguejar.També té GPS, molt útil en una gran ciutat desconeguda i enorme.

I, a més, és un telèfon!!

Olivia i mòbil