Organització separatista basca?

image

Al diari gratuït Métro, que llegeixo cada matí al metro, em sobta una notícia sobre Espanya. Parlen de la treva permanent d’ETA. El que em sorprèn i em disgusta és que es refereixen a la banda terrorista primer com a “organització separatista basca” i després com a “grup armat”.

Esquerra Republicana o el Parti Québécois també són organitzacions separatistes i nacionalistes però no s’han de confondre amb organitzacions similars a ETA.

Els Mossos d’Esquadra o la Guàrdia Urbana també són grups armats però ETA és una altra cosa molt diferent, de fet, la contrària.

I a Espanya, es sap el que és i fa ETA però un montrealès, que poca cosa sap de la realitat espanyola, i que només ha llegit el diari d’una refilada, quina impressió té d’ETA amb aquests tipus de descripcions?