Quantitatiu, qualitatiu i el Frère André

Frère André
Frère André

En metodologia de recerca en management, la discussió és entre fer un anàlisi quantitatiu o qualitatiu. Quantitatiu seria recollir dades per a fer un anàlisi estadístic, per exemple. Qualitatiu seria fer entrevistes i fer una interpretació, sense fer càlculs estadístics de les respostes, per exemple.

La setmana passada, Québec va tenir el seu primer sant. Es tracta del Frère André, que van canonitzar a Roma, el passat 17 d’octubre.

Em va fer gràcia veure el criteri per ser canonitzat. S’han de demostrar DOS miracles. Un sol miracle, naturalment, no és suficient. Però tampoc ha un d’abusar dels seus poders per fer-ne tres, que l’estalvi és un valor que hem de mantenir. Dos. El pare i el fill, el bé i el mal, el cel i la terra,… sí, dos és un bon número. Quantitatiu.

Però què és un miracle? Dincs mira, per exemple, una mare que diu que el fet de resar al Frère André va fer despertar el seu fill que estava en estat de coma és un miracle. Al menys li compte com a miracle al Frère André. No deixa de ser qualitatiu.