We are the web, we are the children…

…We are the ones who make a brighter day
so let’s start giving …

Sense disc dur (cada usuari té una tarja Flash de memòria), pantalla robusta (marc de fusta!), funciona amb energia solar,sistema operatiu Linux (deixa’t de M$)… Aquests són els tipus d’ordinadors que necessita Àfrica. Avui ho llegia alPaís: un projecte permet informatitzar pobles nigerians.
El que em sorprèn és que cada PC costarà uns 1200 dòlars (1000 euros, calculant ràpid) i encara que ho puguin pagar amb microcrèdits, són diners, i més a Nigèria.
Això em fa pensar en el projecte OLPC (One Laptop Per Child), iniciada per Negroponte, fundador del MediaLab del MIT. En aquest cas, l’objectiu és que el cost per PC sigui de 100 dòlars només. Aquests van a manivel.la (gairebé com el portàtil que tinc jo amb Kins’ous Vista, que francament, us desaconsello de tot cor).