L’idioma Coptic

Ahir era el Nadal Coptic. La paraula ‘coptic’ deriva de la paraula Egipte en grec. Els coptics son, en poques paraules, els cristians d’Egipte. Els coptes son cristians que tenen els seus origens en l’inici del cristianisme. Hi ha un petit barri coptic a El Cairo que vaig visitar ahir. De fet, en el seu barri hi ha llocs sagrats ja que la sagrada familia s’hi va amagar. Parlen un idioma molt rar, el coptic. I hi ha molt poques families que encara el parlin. S’ha anat extingint des del segle XVII, escombrat per l’arab.

Al mon hi ha milers de llengues en perill d’extincio. Aquesta es una d’elles.

Linkua podria ajudar a divulgar les llengues minoritaries a un gran public a traves de les noves tecnologies. Una sola persona que ensenyes coptic podria ensenyar a altres persones interessades independentment d’on fossin.

El que m’agradaria seria crear una xarxa de divulgacio, estudi i aprenentatge de llengues minoritaries o en vies d’extincio amb l’ajuda de voluntaris que les dominin i no vulguin que la seva llengua es perdi. Una eina inspirada en parlacatala.org per ajudar a idiomes que no tenen una difusio prou important.