L’estat de la ciència en videoconferències.

  Ahir em vaig entrevistar amb el CEO de TechnoTrends, Ernest Companys. Em vaig adonar del molt que ha evolucionat les tecnologies de videoconferència. Fa uns anys, l’informació anava per RDSI i jo recordo que a les empreses on he treballat i que tenien sala de videoconferencia instal·lada (molt comú a les multinacionals del sector automoció), sempre hi havia problemes tècnics de transmissió i acabàvem en molts dels casos recorrent al clàssic telèfon amb multiconferència.

Ara les videoconferències van per ADSL encara que usen uns equips (TV, càmeres motoritzades, micros i altaveus) més propis dels cines que del món del PC. Vaig poder veure i provar sistemes que integren converses multipunt entre sales de videoconferència, mòbils, videotelèfons i PC’s.

Però el meu objectiu era posar-me al dia sobre els sistemes de videoconferència sobre IP d’un a un (a Linkua ens centrem en la classe particular) i usant el PC. Hi ha molts sistemes al mercat, però em vaig interessar especialement pels que no necessiten cap tipus de hardware a casa del proveïdor per comprimir/descomprimir els paquets d’informació i pels que no cal la descàrrega de cap tipus de software. I hi han força solucions al mercat per a totes les butxaques.