Bulevard o Rambla?

El Domènech, que és arquitecte, es queixava de que sobre arquitectura tothom n'opina i que semblava que l'opinió de un neòfit estigui a la mateixa alçada que la d'un professional. Potser sentia que se li trepitjava el seu terreny però en certa manera estic d'acord amb ell. Accepto que tothom pugui opina sobre, per exemple, un edifici (opinió estètica) però no decidir com s'ha de construir l'edifici.

Estem en un món molt profesionalitzat i hiperespecialitzat. No pots pretendre saber de tot o tenir una opinió raonada de tot. O al menys que l'opinió d'un no-expert sigui vinculant. Se suposa que hi ha professionals que prenen l'última decisió segons uns criteris raonats.

Sobre la votació popular pel futur de la Diagonal de Barcelona volen de manera demagògica fer-nos pensar que les decisions del consistori són democràtiques o sinó volen encolomar-nos el mort d'una decisió crucial pel trànsit a Barcelona. I no sé què és pitjor.
Per a la votació sobre la Diagonal, ahir a la biblioteca municipal, hi havia un stand de 4 taules i atès per dues persones (avorridíssimes per la falta d'afluència) esperant durant hores votants. I hi ha 107 punts més de votació! A part es pot votar per internet. Cal tot aquest desplegament de mitjans i recursos? La ciutat ha estar durant setmanes plagada de cartells sobre la votació. Trobo (com la majoria de campanyes institucionals) que és tirar els diners.

Oi que és absurd que ens demanin als ciutadans per on ha de passar el nou traçat de la línia 9? O el tipus de semàfors que s'han de comprar? Sembla com si, si al final no es resòl el problema de tràfic de la Diagonal o la ciutadania no està satisfeta, el consistori pugui dir: "Doncs ho veu decidir vosaltres…". Es necessita decidir, responsabilitat sobre les decisions i estalvi pressupostari en temps de crisi.

En total, la participació ha estat del 8,54% del cens. Això és democràcia? Suport ciutadà? o malgastar els diners?

Posted via email from Ignasi Capdevila