Redescobrint Califòrnia

El nou món es un món nou per a mi. Havia estat per la costa del Pacífic, a Califòrnia, un parell d’estius -a Pebble Beach i a San Luis Obispo- fa vint anys, però encara que el tango digui, “…veinte años no es nada..“, havia oblidat sensacions que he tornat a recordar.

La Llum.

La Llum a Califòrnia és intensa i aclaparadora. Al pis on som hi ha llum per tots cantons. Mai havia tingut la sensació constant de necessitar ulleres de sol de manera constant al caminar pel carrer. A Barcelona les faig servir molt poc però aquí son necessàries.

El Clima.

No fa mai fred i no fa mai calor. Estem a l’Octubre i la temperatura és tan agradable que te n’oblides d’ella. En cap moment téns sensació de calor o de fred. De fet, a l’apartament no hi ha ni radiadors si aire acondicionat. Naturalment es nota el canvi de temperatura del dia a la nit però només cal obrir la finestra o la porta per aclimatar l’habitació. Als hotels no hem utilitzat mai l’A.C.

La gent.

Els mexicans són molt hospitalaris i amables. T’acompanyaran a la cantonada per indicar-te millor el camí o a l’autobús es crearà una animada conversa entre el conductor i els passatgers per determinar quina és la millor combinació per que arribis allà on vols anar.